Is het nodig om te wachten met bloggen totdat je meer vakkennis of expertise hebt?
11 januari 2024 

Is het nodig om te wachten met bloggen totdat je meer vakkennis of expertise hebt?

Ben jij bang om door de mand te vallen en steek je daarom je blogvoornemens nog even in de ijskast? Wil je je eerst zekerder voelen en wachten tot je meer vakkennis of expertstatus hebt?

Dan heb je wellicht last van het ‘imposter syndroom’.
 
Met andere woorden: je voelt je een bedrieger die vroeg of laat door de mand valt. Dat ‘oplichterssyndroom’ zorgt ervoor dat je nog niet bent begonnen met bloggen of dat je wacht om je (eerste) blog te publiceren omdat je die nog wilt perfectioneren.

 Omdat je met je blogs je vakkennis en ervaring wilt delen, is het logisch dat je denk je dat je eerst méér inhoudelijke kennis nodig hebt. Maar ik kan je geruststellen.

Je weet en kent al voldoende.
 
Het bewijs? Je helpt nu al klanten met je product of dienst. En als je al reviews of getuigenissen hebt van mensen die blij zijn met je hulp, training, programma, coaching of wat je ook maar aanbiedt, dan heb je de bewijzen zwart op wit dat je goed bent in je vak.  

 Dus neen, meer vakkennis en expertise is niet nodig om te bloggen of om je blogs online te mogen zetten.

Wat je misschien wel nodig hebt is meer zelfvertrouwen.
 
Met een duwtje in de rug en meer kennis over hoe je nu goede content en blogartikels maakt voor je business voel jij je wellicht zekerder en meer op je gemak. Want wellicht stel je bloggen uit door plankenkoorts. Zou het kunnen dat je onzeker bent, misschien twijfelt aan je blogcapaciteiten (of misschien zelfs aan jezelf?)  en daarom maar blijft informatie verzamelen en niet uit de startblokken schiet?  

Besef dat je eerste blog nooit je beste zal zijn.
 
Je wordt er iedere keer weer beter in – zeker als je het op een goede manier aanpakt en slimme blogtechnieken implementeert. 

Onthoud:
 
Je hebt niet meer expertise nodig om te bloggen. Je krijgt juist meer expertise door te bloggen. Hoe meer content zoals blogartikels je maakt en zichtbaarder je wordt, des te meer zullen mensen je zien als de vakspecialist. Maar dan moet je er wel mee beginnen natuurlijk. 

Over de schrijver
Als senior copywriter schrijf ik teksten die mensen graag lezen en 'ja' doen zeggen. In mijn blogs deel ik strategieën om dat te doen. (👉🏻 Mijn geheime wapen vind je hier: bit.ly/CopyChecklists )
Reactie plaatsen